A kajakos Varga Katalin bronzérmert nyert a paralimpián

sport
2021 szeptember 04., 05:28
comments 1

Harmadik helyen ért célba a 200 méteres kajak egyes döntőjében Varga Katalin a tokiói paralimpián, 52,622 másodperccel. Győzött Charlotte Henshaw (50,760), másodikként pedig Emma Wiggs (51,409) végzett.

Varga a magyar küldöttség 16. érmét és a negyedik bronzot szerezte idén, 2016-ban pedig ötödik volt Rióban.

photo_camera Varga Katalin Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

„Pontosan ezért a bronzéremért jöttem. Minden úgy alakult, ahogy elképzeltem. Ez kiérkezéskor még nem teljesen volt így, nehéz volt magamat felpörgetni, valószínűleg azért, mert túl higgadtan álltam hozzá a versenyhez. Már két napja Metallicát hallgatok, hogy felpörgessem magam. Pont erre a napra tök jól alakult minden” - idézi az MTI.

Menet közben látott esélyt a második helyre, de mit mondta, a végén általában „el szokott fogyni”, és ezen majd javítani kell. Párizsban szeretne még előrébb végezni.

Ugyanebben a kategóriában Pulai Erika nem jutott döntőbe, a 11. helyen végzett. A kenusoknál csak Juhász Tamás indult, ő nyolcadik lett, sőt egy nappal korábban kajakban is versenyzett, és megszerezte a hatodik helyet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.