Személyi kultusz: saját logója lett Orbán Viktornak

MŰVÉSZET
2021 szeptember 04., 12:31
comments 24

Saját, személyes logóval vág neki a róla elnevezett korszak talán legnehezebb választási kampányának Orbán Viktor miniszterelnök. Szombaton reggel leplezte le a csodafegyvert az Instagramon, ahová minden kommentár nélkül kiposztolta a Logót:

Bár kapásból sejteni lehetett, hogy a V valószínűleg a Viktorra utal, de ez nem volt egészen biztos, hiszen a megoldás lehetett volna Vadászkiállítás, Vírus, Victory, Vakcina, Vidi vagy a Váli Völgy Védelmezője is. De a déli órákban eljött a Bizonyosság: a miniszterelnök Facebook-oldalára kiposztolták ezt a képet, aminek a jobb alsó sarkában jól látható, hogy a V tényleg Orbán Viktor logója:

A logót vizsgálva feltűnő, hogy az indirekt eszközökkel a pártpolitika fölé emelné Orbánt, hiszen a Fidesz azonnali asszociációkat keltő narancsszíne nyomokban sem tűnik fel rajta.

Bár a jelkép a magyar zászlót, illetve általában a nemzeti színeket sajátítaná ki Orbánnak, nem lehet nem észrevenni, hogy a legnagyobb felületet az ismert magyar politikus egyik legfontosabb szövetségese, a Kínai Népköztársaság zászlajának pirosa kapta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.