LMP: Nagy István kötelessége megmenteni a kisoroszi Szigetcsúcsot!

környezetvédelem
2021 szeptember 06., 12:26
comments 1

Az LMP közleményt adott ki arról, hogy: „Nagy István kötelessége megmenteni a kisoroszi Szigetcsúcsot!”

Szabadstrand Kisoroszinál, a Szentendrei-sziget északi végénél 2018. július 29-én.
photo_camera Szabadstrand Kisoroszinál, a Szentendrei-sziget északi végénél 2018. július 29-én. Illusztráció: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke és Kendernay János, az LMP Pest megyei elnöke felszólította az agrárminisztert, hogy „járjon közbe a kisoroszi természetromboló beruházás azonnali leállítása érdekében”.

Schmuck írásbeli kérdést küldött Nagynak, felszólítva, hogy járjon közbe a kisoroszi környezetpusztító beruházás felfüggesztése érdekében, legalább addig, amíg felülvizsgálják a kiadott engedélyek környezeti és jogi körülményeit, mérlegelik a polgári petícióban leírtakat, és meghallgatják a lakosság véleményét.

Schmuck és Kendernay a minisztertől várja azt is, hogy szüntessék meg azokat a jogi kiskapukat, amik miatt „egyáltalán szóba kerülhetett ennek az értékes területnek a beépítése”. Ha sikerült bezárni a kiskapukat, eleve lehetetlenné válik a Szigetcsúcs hasonló beruházásokkal történő tönkretétele – közölte az LMP.

Vasárnap jelent meg a 444 videóriportja arról, hogy hiába írta alá több mint 6000 ember a kisoroszi szigetcsúcs turisztikai nagyberuházása elleni petíciót, most lezárják a terület nagy részét, hogy átadhassák a kivitelezőnek. A projekt ellenzői a természetes környezet nyugalmát féltik, mivel a 370 milliós fejlesztés annak kedvez, hogy az eddiginél is több ember látogathassa a szigetspiccet. A terület megóvását nehezíti, hogy egy adminisztrációs hiba miatt pont a legértékesebb ártéri erdők nem számítanak védett területnek.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.