Diszkriminációért kell kártérítést fizetnie egy anyával kibabráló brit ingatlanos cégnek

2021 szeptember 8., szerda 14:23
4

Alice Thompson 180,000 font értékű kompenzációt perelt ki korábbi munkaadójától nemi diszkrimináció miatt. A szülési szabadságból visszatérő anyuka 8 helyett 6 órás műszakban akart dolgozni, hogy felvehesse kislányát a bölcsiből. Munkáltatója erre nem biztosított lehetőséget, ezért Thompson kénytelen volt felmondani.

Alice Thompson, a sikeres londoni ingatlanértékesítő 2018-ban ment el szülési szabadságra. Most nyáron tervezett újból munkába állni, de nem tudta teljesíteni a megszokott 8:00-18:00 műszakot, mert 17:00-re kellett mennie mindennap kislányáért a bölcsibe. Munkáltatója nem engedélyezte neki a rövidebb munkanapot, de azt sem, hogy korábban kezdje a műszakot. “Nem volt más út, nem hallgattak rám, meg sem fontolták a rugalmas műszakra tartott igényemet. Nem maradt más, mint a felmondás.” - monta Thompson.

A dolgozó anyuka a változás érdekében tett feljelentést. Azt nyilatkozta, nem akarja, hogy kislánya ugyanezekkel a problémákkal szembesüljön 20 vagy 30 év múlva.

A bíróság indirekt szexuális diszkrimináció miatt ítélte el a munkáltatót. (Via BBC)

A cikket Lénárd Lili írta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt