Afganisztánban előre kell engedélyeztetni a tüntetéseken használandó plakátokat

külföld
2021 szeptember 09., 05:04
comments 1

A kabuli belügyminisztérium által szerdán kiadott rendelet szerint véget kell vetni azoknak a demonstrációknak, amelyek megtartására a hatóságok nem adtak előzetes engedélyt, és a tüntetéseken használandó jelszavakat, plakátokat is előre engedélyeztetni kell.

photo_camera Fotó: HOSHANG HASHIMI/AFP

Az elmúlt napokban többször demonstráltak a nők Afganisztánban, de az AP hírügynökség szerint nem valószínű, hogy a tálibok által bevezetett, a nőkre nézve szigorú előírásokat tartalmazó iszlám törvénykezés, a saría miatt kapnak majd engedélyt a tüntetésekre.

Ezzel egy időben a tálibok bejelentették azt is, hogy nem fogják engedélyezni a nőknek, hogy sportoljanak, mert közben adódhatnak olyan helyzetek, amikor a nők arca és teste nincs eltakarva, azt pedig nem engedi az iszlám. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.