Az ELTE polgárainak 90%-a beoltatta magát, és hetente nyilatkoznak az állapotukról

járvány
2021 szeptember 09., 11:10
comments 11

Az ELTE minden polgárának (vagyis a hallgatóknak, oktatóknak és munkatársaknak) hetente, minden csütörtökön nyilatkozniuk kell a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos állapotukról. A nyilatkozat névtelen, elektronikusan lehet kitölteni, de kötelező beszámolni, hogy az adatokhoz mérten tudják meghozni a járványügyi szabályokat.

Az eddigi felmérésből az derült ki, hogy a túlnyomó többség már mindkét oltást megkapta. Az oktatók és kutatók 97 százaléka be van már oltva, illetve a hallgatók 87 és a munkatársak 90 százaléka is. Ez bőven sokkal több, mint a magyarországi átlag.

Az egyetemi polgárok 13 százaléka tud arról, hogy már átesett a betegségen.

A negyedik hullámra tekintettel az egyetem közösségi helyiségeiben kötelező a maszk viselése, kivéve az éppen órát tartó tanároknak. (ELTE)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.