link Forrás

Mészáros Lőrinc kármentesítése, ukrán vendégmunkások hiánya, dolgozói kiszolgáltatottság - itt követheted élőben a nyíregyházi és tiszavasvári jelöltek vitáját!

POLITIKA
2021 szeptember 09., 17:15

Szabolcs-Szatmár-Bereg 1. számú választókerületének vitája után a szomszédos körzetben folytatódik az ellenzéki előválasztási jelöltek összecsapása: a Nyíregyháza nyugati részét és a Tiszavasvári járás településeit magába foglaló kerületben három ellenzéki jelölt méretteti meg magát.

  • Aranyos Gábor - Az MSZP Országos Választmányának elnökhelyettese, aki mögött a Párbeszéd, a Momentum és a DK sorakozott fel.
  • Gyüre Csaba - A Jobbik országgyűlési képviselője, akit a helyi LMP is támogat.
  • Dr. Kiss Krisztán - Tiszavasvári önkormányzati képviselője, az MMM és az Új Világ Néppárt jelöltje.

Miről lesz szó?

  • Miért nem tudnak megfelelő képesítést szerezni a szabolcsi munkanélküliek, hogy ne legyen kiszolgáltatva a helyi mezőgazdasági szektor az ukrán vendégmunkásoknak?
  • Hogyan lehet megakadályozni, hogy a nyugati multik ne bocsássanak el tömegesen dolgozókat?
  • Mit lehetne tenni, hogy a helyiek megfelelően tájékoztatva legyenek a súlyosan mérgező tiszavasvári Alkaloida hulladéklerakójának kármentesítéséről, melyet Mészáros Lőrinc cége végez?
  • Elegendő lenne eltörölni a rabszolgatörvényt, vagy még szélesebb munkajogi védelmet kellene biztosítani a munkavállalóknak?

A szomszédos körzethez hasonlóan itt sem indul az esélytelenek nyugalmával az ellenzék, 2018-ban a kormánypárti Vinnai Győző a voksok 48 százalékát gyűjtötte be, tehát egy kifejezetten izgalmas összecsapás várható jövő tavasszal az előválasztás győztese és a Fidesz-KDNP jelöltje között.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné első hetében vidéki körzetek jelöltjei ismertethetik meg elképzeléseiket választóikkal, a második héten az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.