Nem kértek bocsánatot és nem is keresték az osztálytársak Tisza Gábor édesanyját

belföld
2021 szeptember 10., 18:29
comments 4

Nem keresték és nem is kértek bocsánatot Tisza Gábor édesanyjától fia osztálytársai - erről ő beszélt az RTL Híradónak. A 16 éves fiút pár napja holtan találták, anyja szerint azért lett öngyilkos, mert bántották az iskolában.

„Senki nem keresett meg engem azzal, hogy »Én a fiával jártam egy osztályba, sajnálom«, vagy a szülő, hogy »Az én gyermekem osztálytársa volt«, és akkor sajnálják” - mondta az édesanya. Elmesélte, hogy idegenektől nagyon sok telefonhívást kap, megdöbentette, hogy mennyi gyerek küzd hasonló gondokkal, mint a fia.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint több iskolapszichológusra van szükség, mert a tanárok túlterheltek, és nem mindig veszik észre, ha baj van. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy reagált: 2010 óta a duplájára emelték az iskolapszichológusok számát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.