Saját hitéről beszél ma Áder az Eucharisztikus Kongresszuson

humor
2021 szeptember 10., 04:28
comments 4

Programajánlóval indul a reggel a 444-en, hiszen erős nap lesz ma a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson:

Már a reggeli ima után Áder János tanúságtételére várják az érdeklődőket. Katolikus közösségekben a tanúságtétel annyit tesz, hogy az illető saját vallásosságáról, személyes hitéről beszél közönség előtt. Talán az apácahantmadárkák is szóba kerülnek majd.

.Áder János államfő egy kifogott hallal a Magyar Horgászat Nagyköveteinek VIII. találkozóján és horgászversenyén, a Magyar Országos Horgász Szövetség rendezvényén Székesfehérváron, a palotavárosi tavaknál 2021. június 24-én.
photo_camera Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Fél 12-kor kezdődik egy szentmise a Hősök terén, amin elhangzik a Budapest mise című szerzemény, amelyet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek felkérésére a kongresszusra írt Pejtsik Péter. A zenemű zsidó jellegű dallamokra épül, de latin nyelven szólal meg. A klezmer és jiddis zene dallamosságát és pattogós ritmusait idézi, de a mai hallgató szimfonikus filmzenén nevelkedett érzékére is hat - olvasható a programfüzetben.

Szijjártó és Ákos a Szabad Európa Ifjúsági Fesztiválon 2004-ben. Forrás: fidelitas.hu
photo_camera Korábban a győri gimiseknek is nagyon tetszett Ákos. Forrás: fidelitas.hu

A minőségi zene kedvelői este sem maradnak program nélkül. A Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg a kongresszus ifjúsági estjét, a Forráspont estet, amely Ákos-koncerttel kezdődik. Az esztergomi gimisek már ott lesznek, kár lenne kihagyni!

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.