Saját hitéről beszél ma Áder az Eucharisztikus Kongresszuson

2021 szeptember 10., péntek 4:28
4

Programajánlóval indul a reggel a 444-en, hiszen erős nap lesz ma a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson:

Már a reggeli ima után Áder János tanúságtételére várják az érdeklődőket. Katolikus közösségekben a tanúságtétel annyit tesz, hogy az illető saját vallásosságáról, személyes hitéről beszél közönség előtt. Talán az apácahantmadárkák is szóba kerülnek majd.

Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Fél 12-kor kezdődik egy szentmise a Hősök terén, amin elhangzik a Budapest mise című szerzemény, amelyet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek felkérésére a kongresszusra írt Pejtsik Péter. A zenemű zsidó jellegű dallamokra épül, de latin nyelven szólal meg. A klezmer és jiddis zene dallamosságát és pattogós ritmusait idézi, de a mai hallgató szimfonikus filmzenén nevelkedett érzékére is hat - olvasható a programfüzetben.

Korábban a győri gimiseknek is nagyon tetszett Ákos. Forrás: fidelitas.hu

A minőségi zene kedvelői este sem maradnak program nélkül. A Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg a kongresszus ifjúsági estjét, a Forráspont estet, amely Ákos-koncerttel kezdődik. Az esztergomi gimisek már ott lesznek, kár lenne kihagyni!

(via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt