Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Ha lesz kormányváltás, Magyarország akkor is kiesik az uniós Pfizer-beszerzésből

POLITIKA
2021 szeptember 11., 09:46
comments 31

A DK kérdésére, hogy a választások után egy esetleges új kormánynak lenne-e lehetősége visszalépni az oltóanyag-beszerzési rendszerbe, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt válaszolta, az Európai Bizottság sajnálja, hogy Magyarország úgy döntött, kilép a harmadik uniós oltóanyag-szerződésből. Emiatt azonban nem lesz képes megvásárolni egyetlen adagot sem azokból a vakcinákból, amelyeket a BioNTech-Pfizer az említett szerződés alapján szállít.

A magyar kormány májusban jelentette be, hogy Magyarország nem vesz részt a következő, közös európai uniós vakcinabeszerzésben. A döntést azal indokolták, hogy az ország kellő tartalékot halmozott fel, illetve rendelt meg, 2022 év végéig pedig 10 millió vakcina érkezik még az országba.

photo_camera Ursula von der Leyen Fotó: MARTIN BERTRAND/Hans Lucas via AFP

A napi.hu azt írja, Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje írt levelet Ursula von der Leyen bizottsági elnöknek, hogy arra kérje, tartsanak fenn az uniós beszerzésnél szabad kapacitást, hogy a magyar választások után egy esetleges új kormány visszaléphessen az oltóanyag-beszerzési rendszerbe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt