link Forrás

Pegasus-botrány, önkormányzati autonómia, megdrágult sportkomplexumok - kövesd velünk a székesfehérvári előválasztási vitát!

POLITIKA
2021 szeptember 11., 18:59

A Pest megye 1. számú választókerület jelöltjei között rendezett vita után egy MSZP-DK párharccal folytatódik a Partizán vitamaratonja a székesfehérvári körzetben, ahol két önkormányzati képviselő csap össze:

  • Dr. Márton Roland (MSZP-Párbeszéd) - Jogász, az MSZP Székesfehérvári Szervezetének elnöke, pártja mellett az LMP is támogatja.
  • Ráczné Földi Judit (DK) - Közgazdász, a DK elnökségi tagja, a Jobbik és a Liberálisok támogatását élvezi.

Tegnap amúgy még három jelölt volt versenyben, de a momentumos Barlabás András az MSZP-Párbeszéd és a Momentum megállapodása alapján visszalépett Márton Roland javára.

Miről fognak vitázni?

  • A Sóstói stadion fenntartásának költségeiről és a 14-ről 32 milliárdra drágult jégcsarnokról.
  • A város mellé tervezett nemzetközi repülőtér zajterheléséről.
  • Az önkormányzatiság visszaszorításáról és a különleges gazdasági övezetekről.
  • A Pegasus-botrányról és az állampolgárok megfigyeléséről.

2018-ban Vargha Tamás polgári hírszerzésért felelős államtitkár 47 százalékkal szerzett itt mandátumot, tehát egyáltalán nem vár könnyű csata tavasszal az előválasztás győztesére, főleg, hogy 2019-ben a fideszes Cser-Palkovics András könnyedén, több mint 60 százalékkal nyert az ellenzék közös polgármester-jelöltje, Márton Roland ellen.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné első hetében vidéki körzetek jelöltjei ismertethetik meg elképzeléseiket választóikkal, a második héten az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.