Hat éve vendégház épült Varga Gábor fideszes képviselő földjén, de nincs nyoma a vagyonnyilatkozatában

belföld
2021 szeptember 12., 18:51

Adatigénylést nyújtott be a a közpénzek átláthatóságával foglalkozó Transparency International, hogy megtudják, hogyan lehetséges, hogy hat éve vendégház épült Varga Gábor fideszes országgyűlési képviselő földjén, ám az nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. A kormánypárti politikus korábban azt mondta, bérbe adja a földet, amire egy egyesület építette a vendégházat.

A Transparency képviselője azt nyilatkozta az RTL Híradójának, hogy Vargának tisztában kellett azzal lennie, hogy - hacsak külön megállapodás nem születik róla - a ház is az ő tulajdonát képezi, és szerepelnie kell a tulajdoni lapon. Ráadásul ez esetben a megállapodásnak írásos nyoma kellene, hogy legyen, ezért nyújtott be most adatigénylést a szervezet, hogy kiderüljön, született-e ilyen.

Az ügyet először Hadházy Ákos szellőztette meg, azzal az információval együtt, hogy a vendégházat üzemeltető egyesületet Varga Gábor rokonai - a felesége, a sógora, a sógornője és az anyósa - alapították.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.