Hat éve vendégház épült Varga Gábor fideszes képviselő földjén, de nincs nyoma a vagyonnyilatkozatában

belföld
2021 szeptember 12., 18:51
comments 4

Adatigénylést nyújtott be a a közpénzek átláthatóságával foglalkozó Transparency International, hogy megtudják, hogyan lehetséges, hogy hat éve vendégház épült Varga Gábor fideszes országgyűlési képviselő földjén, ám az nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. A kormánypárti politikus korábban azt mondta, bérbe adja a földet, amire egy egyesület építette a vendégházat.

A Transparency képviselője azt nyilatkozta az RTL Híradójának, hogy Vargának tisztában kellett azzal lennie, hogy - hacsak külön megállapodás nem születik róla - a ház is az ő tulajdonát képezi, és szerepelnie kell a tulajdoni lapon. Ráadásul ez esetben a megállapodásnak írásos nyoma kellene, hogy legyen, ezért nyújtott be most adatigénylést a szervezet, hogy kiderüljön, született-e ilyen.

Az ügyet először Hadházy Ákos szellőztette meg, azzal az információval együtt, hogy a vendégházat üzemeltető egyesületet Varga Gábor rokonai - a felesége, a sógora, a sógornője és az anyósa - alapították.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt