2,5 milliárd forintos állami támogatást engedélyezett az Európai Bizottság a debreceni reptér számára

gazdaság
2021 szeptember 13., 18:42
comments 4

Az Európai Bizottság engedélyezte a magyar államnak és a debreceni önkormányzatnak, hogy összesen 7 millió eurós, azaz kb. 2,5 milliárd forintos támogatást nyújtsanak a debreceni reptérnek. A pénzből egyebek mellett tűzoltó-berendezéseket vesznek majd, építenek egy tűzoltólaktanyát, és vesznek két tűzoltókocsit, valamint egy új kifutó tervezését is ebből fizetik.

A támogatás a fejlesztések azon részét finanszírozza, amit a reptér tulajdonosa nem tud a bevételekből állni.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér a város mellett
photo_camera A Debreceni Nemzetközi Repülőtér a város mellett Fotó: Wikipédia Készítette: Keewon - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0

A Bizottságnak az unió versenyjogi szabályai miatt kell engedélyeznie az ilyen támogatásokat, hiszen elvileg az egyes piaci szereplőknek juttatott állami támogatások hátrányosan érintik az adott szereplő versenytársait. Ezt a támogatást azért engedélyezte a Bizottság, mert javítja a régió kapcsolatát az EU többi részével, és a térség fellendítését várják tőle. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.