2,5 milliárd forintos állami támogatást engedélyezett az Európai Bizottság a debreceni reptér számára

szeptember 13., hétfő 18:42
4

Az Európai Bizottság engedélyezte a magyar államnak és a debreceni önkormányzatnak, hogy összesen 7 millió eurós, azaz kb. 2,5 milliárd forintos támogatást nyújtsanak a debreceni reptérnek. A pénzből egyebek mellett tűzoltó-berendezéseket vesznek majd, építenek egy tűzoltólaktanyát, és vesznek két tűzoltókocsit, valamint egy új kifutó tervezését is ebből fizetik.

A támogatás a fejlesztések azon részét finanszírozza, amit a reptér tulajdonosa nem tud a bevételekből állni.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér a város mellett Fotó: Wikipédia Készítette: Keewon - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0

A Bizottságnak az unió versenyjogi szabályai miatt kell engedélyeznie az ilyen támogatásokat, hiszen elvileg az egyes piaci szereplőknek juttatott állami támogatások hátrányosan érintik az adott szereplő versenytársait. Ezt a támogatást azért engedélyezte a Bizottság, mert javítja a régió kapcsolatát az EU többi részével, és a térség fellendítését várják tőle. (hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt