Az Apple vészhelyzeti frissítést ad ki a Pegasus kémszoftver ellen

2021 szeptember 13., hétfő 20:03
1

Vészhelyzeti frissítéseket tesz közzé az Apple annak érdekében, hogy az eszközei védettekké váljanak Pegasus kémszoftver támadásai ellen - jelentette be a cég hétfőn. Az utóbbi hónapokban nemzetközi botrány robbant ki, miután kiderült, hogy világszerte figyeltek meg embereket az izraeli NSO nevű cég kémszoftverével, ami érintkezés és kattintás nélkül is képes feltörni a telefonokat. Az ügynek magyar szála is volt, a kormány újságírókat és a Fidesz politikai ellenfeleit figyeltethette meg a szoftverrel.

Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírója, akinek telefonján szintén megtalálták a Pegasus nyomait Fotó: Besenyei Gergely/AFP

Az Apple eszközeinek egyik legfőbb vonzereje eddig a felhasználói adatok biztonsága volt, így a céget kifejezetten megrázta, amikor kiderült, hogy a Pegasus az ő termékeiket is könnyedén feltöri, ezért frissítik most a rendszereiket. (New York Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt