Az Apple vészhelyzeti frissítést ad ki a Pegasus kémszoftver ellen

gazdaság
2021 szeptember 13., 20:03
comments 1

Vészhelyzeti frissítéseket tesz közzé az Apple annak érdekében, hogy az eszközei védettekké váljanak Pegasus kémszoftver támadásai ellen - jelentette be a cég hétfőn. Az utóbbi hónapokban nemzetközi botrány robbant ki, miután kiderült, hogy világszerte figyeltek meg embereket az izraeli NSO nevű cég kémszoftverével, ami érintkezés és kattintás nélkül is képes feltörni a telefonokat. Az ügynek magyar szála is volt, a kormány újságírókat és a Fidesz politikai ellenfeleit figyeltethette meg a szoftverrel.

photo_camera Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírója, akinek telefonján szintén megtalálták a Pegasus nyomait Fotó: Besenyei Gergely/AFP

Az Apple eszközeinek egyik legfőbb vonzereje eddig a felhasználói adatok biztonsága volt, így a céget kifejezetten megrázta, amikor kiderült, hogy a Pegasus az ő termékeiket is könnyedén feltöri, ezért frissítik most a rendszereiket. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.