Életmentés közben zavarta a mentősöket egy férfi, mert elállták az útját, és nem bírt tovább várni

2021 szeptember 13., hétfő 12:47
10

Egy 45 év körüli nő újraélesztéséhez érkezett segítségül szombat este a Központi Rohamkocsi, ezért nem értek rá az életmentők szabad parkolóhelyet keresgélni a belvárosi Sas utcában.

A ház kapuja előtt megállva gyorsan magukhoz vették az eszközeiket, és rohantak is az emeletre a beteghez, akinél egyből emelt szintű ellátás kezdődött, de a küzdelmet az előszobából váratlanul bekiabáló idegen férfihang zavarta meg, aki a „mentő sofőrjét” kereste – írja az Országos Mentőszolgálat.

A férfi nem bírt tovább várni a kocsijában, és gondolta, a kézbe veszi a dolgokat. A nyitva maradt ajtókat kihasználva a mentők után ment, és még a beteg lakásába is követte őket, hogy megkérje őket, „álljanak el az útból”.

Újonnan beszerzett mentőautók a Markó utcai országos mentőközpont előtt, 2017-ben Illusztráció: kormany.hu

Az OMSZ szerint meglepte őket a méltatlankodó sofőr, de nem tudtak egyből reagálni, mert még percek kellettek, hogy stabilizálni tudják a beteg állapotát. Az egyik mentős csak ezután tudott egy időközben felszabadult helyre átállni a mentővel.

A luxusautó sofőrje továbbra is elégedetlen volt, feljelentéssel fenyegette a hivatásukat szolgáló mentőket, amiért „indokolatlanul sokáig használták a kék villogót”.

A jelenet után, végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget bajtársaink.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt