Ursula von der Leyen kitart amellett, hogy pénzbüntetéssel kell sújtani Lengyelországot, ha nem fogadja el az uniós jogot

eu
2021 szeptember 13., 07:18
comments 1

Az Európai Bizottság elnöke kitart a magyar és a lengyel kormányok ellen indított jogállamisági eljárások mellett. Ursula von der Leyen a Süddeutsche Zeitungnak adott interjújában beszélt arról, hogy jogilag tisztán kell dolgozni, a jogot érvényesíteni kell, de közben józannak kell maradni, és mindig keresni kell a párbeszédet.

Az Európai Bizottság a múlt héten kezdeményezett pénzbüntetést Lengyelország ellen az Európai Bíróságnál, mert a lengyel vezetés a bíróság ítélete ellenére sem függeszti fel a legfelsőbb bíróság fegyelmi kamarájának működését.

Bár az Európai Bizottságot sok kritika érte, amiért nem léptek fel elég keményen. Most azt mondta, ők mindig következetesen felléptek, ha valaki megsértette az uniós szerződéseket, és a pénzbüntetések is ott vannak az eszköztárukban, ha szükséges. Hogy Lengyelország milyen büntetésre számíthat, azt az Európai Bíróság a hamarosan meghatározza. Didier Reynders igazságügyi biztos szerint ez akár napi egymillió euró is lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt