Az Iparkamara megtámadta a 9 hónapos álláskeresési járadékról szóló népszavazást

POLITIKA
2021 szeptember 14., 18:41
comments 3

Hat felülvizsgálati kérelem is érkezett a kedd délutáni jogorvoslati határidőig Karácsony Gergely augusztus 30-án jóváhagyott népszavazási kezdeményezéseire – írja a Nemzeti Választási Irodától (NVI) tájékoztatása alapján a hvg.hu.

A lap szerint a Fudan Egyetem beruházásáról szóló népszavazással szemben három felülvizsgálati kérelmet adtak be: kettőt magánszemélyek, egyet pedig Volner János pártja, a Volner Párt.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az országos szakképzési tanév megnyitóján Csongrádon 2021. augusztus 30-án.
photo_camera Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

A másik kérdést, vagyis az álláskeresési járadék folyósításának 3 hónapról 9 hónapra emelését célzó kezdeményezést szintén hárman támadták meg: két magánszemély és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Ettől kezdve a Kúriának ebben a kérdésben is 90 napon belül kell döntenie, hogy helybenhagyja vagy megváltoztatja a választási bizottság korábbi döntését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.