Kórházba került Miloš Zeman cseh elnök

külföld
2021 szeptember 14., 12:11

Kórházba vitték Prágában Miloš Zeman cseh államfőt, de ennek konkrét okát sem az elnöki hivatal, sem a kórház nem közölte, személyi jogokra hivatkozva.

A Novinky.cz hírportál rövid videót is közölt az elnök megérkezéséről a prágai központi katonai kórházba, amin látható, hogy Zemant tolókocsin vitték be az intézménybe, és vele volt a felesége.

photo_camera Miloš Zeman május 10-én Fotó: Lukas Kabon/Anadolu Agency via AFP

A 76 éves politikust, akinek a második elnöki mandátuma 2023 márciusában jár le, az utóbbi időben már többször is kezelték a katonai kórház orvosai. Miloš Zeman, akinek a cukorbaja miatt komoly problémái vannak a járással, az év eleje óta kizárólag kerekesszéken közlekedik. Tavaly kéztöréssel kezelték, amit akkor szerzett, amikor a Lány kastély elnöki lakosztályában bot nélkül akart a mosdóba menni, és elesett. A koronavírus elleni vakcinát szintén a katonai kórházban kapta meg.

A múlt hét végétől a prágai katonai kórházban kezelik Václav Klaus volt cseh államfőt, Zeman elődjét is. Klaust magas vérnyomása miatt pénteken szállították kórházba, hétfőn ugyan hazament, de kedden újabb kivizsgálásra visszatért az intézménybe.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt