link Forrás

Civil aktivista, ex-főszerkesztő, PR-tanácsadó és frissen igazolt jobbikos indul a józsefvárosi és ferencvárosi körzetben, nézd élőben a vitájukat!

POLITIKA
2021 szeptember 15., 19:02

Kocsis Máté birodalmában folytatódik a Partizán ellenzéki előválasztási vitamaratonja, ahol népes és sokszínű mezőny küzd meg az ellenzéki szavazatokért:

  • Csordás Anett - A C8 nevű józsefvárosi civil szervezet jelöltje, akit a Momentum támogat. Tanár, közösségszervező, a Lépjünk, hogy Léphessünk egyesület alapítója.
  • Demeter Márta - A Jobbik és az Új Kezdet jelöltje, korábban az MSZP-ben és az LMP-ben politizált. 2014 óta országgyűlési képviselő, elsősorban honvédelmi kérdésekkel foglalkozik.
  • Jámbor András - A baloldali Szikra Mozgalom jelöltje, akinek indulását támogatja az MSZP és a Párbeszéd. A Mérce egykori főszerkesztője, jelenleg a budapesti városházán tanácsadó.
  • Manhalter Dániel - A Demokratikus Koalííció jelöltje, társtulajdonosa és vezetője egy kommunikációs tanácsadó cégnek. 2007 és 2011 között az RTL Klub-nál dolgozott riporterként.
link Forrás

Miről lesz szó?

  • A hajléktalanságról és a lakhatásról.
  • A kormány drogpolitikájáról és a kábítószerek legalizásáról.
  • A homofób pedofiltörvényről és a melegházasságról.
  • Az idegengyűlöletről.
  • A civilek és a pártok viszonyáról.

2018-ban Kocsis Máté a voksok alig 40 százalékát megszerezve tudott itt mandátumot szerezni, 2019 óta pedig Józsefvárosban és Ferencvárosban is ellenzéki városvezetés állt fel, úgyhogy jövő tavasszal kifejezetten kemény kampány vár majd a kormánypárt várható jelöltjére, Sára Botondra.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné második hétében az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten - az elsőhöz hasonlóan - pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.