link Forrás

A korrupcióról is beszélnek Kőbánya és Kispest előválasztási jelöltjei, kövesd élőben a vitájukat

POLITIKA
2021 szeptember 16., 16:01

A fővárosi ellenzéki pártok között a 2019-es önkormányzati győzelem óta állandó feszültséget generálnak azok a korrupciógyanús ügyek, amelyeket a kormánypárti média szellőztetett meg Kispesten. Az eset a szocialista kerületvezetés és a momentumos önkormányzati képviselő, Paróczai Anikó között generál fel-fellángoló konfliktus, utóbbi pedig most az ellenzéki előválasztásba is beszállt.

Egyik ellenfele Burány Sándor, az MSZP politikusa, aki az elmúlt 4 évet viszont a szövetséges Párbeszéd frakciójában töltötte, és oda is ülne vissza újrázás esetén. Burány 2018-ban már megnyerte ezt a körzetet, pedig akkor még jobbikos, LMP-s és momentumos kihívója is volt, akik együttesen majdnem 19 százalékot értek el.

A választókerület tehát biztos ellenzéki körzetnek tekinthető, az előválasztás tétjeit pedig tovább emeli, hogy a DK is fajsúlyos jelöltet indít itt, Arató Gergelyt, aki 2018 óta a DK parlamenti frakciójának egyik vezetőhelyettese.

Amiről szó lesz a vitán:

  • a panelek korszerűsítése,
  • a közbiztonság,
  • dizájnerdrogok,
  • kilakoltatások,
  • korrupció.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné második hétében az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten - az elsőhöz hasonlóan - pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.