A Google és az Apple is leszedte Navalnij taktikai szavazásos applikációját

külföld
2021 szeptember 17., 07:22
comments 2

A Google és az Apple leszedi az app store-jukból a bebörtönzött Alekszej Navalnij taktikai szavazásról szóló applikációját, jelentette be Navalnij csapata.

Erre azután került sor, hogy Oroszország azzal vádolta meg a techcégeket, hogy beleavatkoznak az ország belügyeibe az applikációval, amit Navalnij tervezett meg. Péntektől három napon át szavazhatnak az oroszok a hétvégén megrendezésre kerülő orosz parlamenti választásokon, de a rendezést ez esetben érthetjük szó szerint is.

Papíron minden nagyon demokratikusnak tűnik. Az orosz törvényhozás alsó háza, a Duma 450 képviselői helyére 14 párt 5822 jelöltje és 10 független jelölt pályázik, de a pártok és a jelöltek jelentős része Putyinhoz hűséges. A választásnak így is van némi tétje, egyelőre az is elképzelhetőnek tűnik, hogy Putyin Egységes Oroszország pártja elveszíti az alkotmányozó többségét.

A Google és az Apple egyelőre nem reagált a megkeresésekre. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.