link Forrás

Az éhségmenetes Komjáthi Imre lesz a kihívója Szabó Szabolcsnak a csepeli és soroksári körzetben, itt nézheted élőben a vitájukat!

POLITIKA
2021 szeptember 17., 15:18

Kifejezetten éles előválasztási küzdelem várható a Csepelt és Soroksárt magába foglaló Budapest 17. számú választókerületében, amit 2018-ban a különböző visszalépéseknek köszönhetően sikeresen meg tudott őrizni az ellenzék.

A korábban szolidaritásos, később együttes, jelenleg momentumos Szabó Szabolcs triplázni készül tavasszal, de ehhez előbb még az előválasztáson kell legyőznie szocialista kihívóját, Komjáthi Imrét. Szabó mögött amúgy a Jobbik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom, Komjáthi mögött pedig a Párbeszéd és a DK sorakozott fel.

Miről fognak vitázni?

  • A Déli Városkapu-projektről és Észak-Csepel fejlesztésről.
  • A nemzetközi fuvarozók helyzetéről.
  • A magyar dolgozók érdekvédelméről.
  • A utcai és a parlamenti politizálás dilemmáiról.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné második hétében az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten - az elsőhöz hasonlóan - pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.