Bocsánatot kért D. Tóth Krisztától az Origo újságírója, miután egy kamu Facebook-poszt alapján lepropagandistázta

POLITIKA
2021 szeptember 17., 09:26
comments 5

"Tisztelt D. Tóth Krisztina! Szeretnék elnézést kérni az általam elkövetett hibáért!" - kommentelte Kovács András, az Origo idén március 15-én a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatával kitüntetett újságírója a D. Tóth Krisztina által főszerkesztett WMN magazin egyik Facebook-posztja alá azután, hogy előtte saját oldalán közzétett egy hamis montázst, amely alapján "Karácsony egyik legfőbb propagandistájának" nevezte a műsorvezetőt.

photo_camera Fotó: Facebook

A montázson, amit a kormánypárti trolloldal, a BalFake News tett közzé, bal oldalt D. Tóth Kriszta még a köztévé híradósaként látható. A képen a filmek feliratozásához hasonló stílusban a "Magyarországon minden rendben van" felirat látható, ami, ha el is hangzott, ebben a formában a szövegkörnyezetből kiragadottnak tűnik.

Balról jobbra: D. Tóth Kriszta és Osvárt Andrea
photo_camera Balról jobbra: D. Tóth Kriszta és Osvárt Andrea Fotó: Facebook/D. Tóth Kriszta

A kép másik felén a D. Tóth Krisztára amúgy tényleg nagyon hasonlító, Karácsony Gergelyt nyíltan támogató Osvárt Andrea színésznő látható, akit a fideszes trollgyárban ezek szerint D. Tóth Krisztának néztek, vagy éppenséggel nem néztek, csak visszaéltek kettejük hasonlóságával. Ő a képre helyezett felirat szerint arról beszél épp, hogy "Magyarország gondban van".

Kovács ezt a posztot osztotta meg saját oldalán, majd, miután mi is beszámoltunk róla, törölte. Ezután kereste fel a WMN Facebook-oldalát, ahol jelezte is, hogy "[t]ermészetesen a hamis bejegyzést és montázst eltávolítottam".

"Kedves András, rendben van, köszönöm. Üdv" - válaszolta a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatával kitüntetett újságírónak D. Tóth. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.