Bocsánatot kért D. Tóth Krisztától az Origo újságírója, miután egy kamu Facebook-poszt alapján lepropagandistázta

szeptember 17., péntek 9:26
6

"Tisztelt D. Tóth Krisztina! Szeretnék elnézést kérni az általam elkövetett hibáért!" - kommentelte Kovács András, az Origo idén március 15-én a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatával kitüntetett újságírója a D. Tóth Krisztina által főszerkesztett WMN magazin egyik Facebook-posztja alá azután, hogy előtte saját oldalán közzétett egy hamis montázst, amely alapján "Karácsony egyik legfőbb propagandistájának" nevezte a műsorvezetőt.

Fotó: Facebook

A montázson, amit a kormánypárti trolloldal, a BalFake News tett közzé, bal oldalt D. Tóth Kriszta még a köztévé híradósaként látható. A képen a filmek feliratozásához hasonló stílusban a "Magyarországon minden rendben van" felirat látható, ami, ha el is hangzott, ebben a formában a szövegkörnyezetből kiragadottnak tűnik.

Balról jobbra: D. Tóth Kriszta és Osvárt Andrea Fotó: Facebook/D. Tóth Kriszta

A kép másik felén a D. Tóth Krisztára amúgy tényleg nagyon hasonlító, Karácsony Gergelyt nyíltan támogató Osvárt Andrea színésznő látható, akit a fideszes trollgyárban ezek szerint D. Tóth Krisztának néztek, vagy éppenséggel nem néztek, csak visszaéltek kettejük hasonlóságával. Ő a képre helyezett felirat szerint arról beszél épp, hogy "Magyarország gondban van".

Kovács ezt a posztot osztotta meg saját oldalán, majd, miután mi is beszámoltunk róla, törölte. Ezután kereste fel a WMN Facebook-oldalát, ahol jelezte is, hogy "[t]ermészetesen a hamis bejegyzést és montázst eltávolítottam".

"Kedves András, rendben van, köszönöm. Üdv" - válaszolta a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatával kitüntetett újságírónak D. Tóth. (Via HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt