Csenger-Zalán nagykövet lesz, Menczer Tamást indítja Orbán Budakeszin és Budaörsön

POLITIKA
2021 szeptember 17., 18:17

Canberrai nagykövetté nevezik ki Csenger-Zalán Zsolt fideszes képviselőt, aki így nem indul újra a Pest megyei kettes választókerületben. Helyette Menczer Tamás lehet az ellenzéki jelölt kihívója - írja a hvg.hu.

A lap megtudta, hogy Csenger-Zalán Ausztráliában lesz nagykövet, és hétfőn meg is hallgatja a Parlament Külügyi Bizottsága. A politikus megerősítette az értesülést, azt mondta, „a felkérés találkozott a személyes karrierelképzeléseimmel”. Azt is elmondta, hogy nem indul újra egyéniben, de jelenlegi mandátumát kitölti, tehát jövő nyáron kezd az új posztján.

A hvg.hu szerint a Fidesz új, nagyobb győzelmi eséllyel induló új jelöltje Menczer Tamás külügyi államtitkár lehet. Már korábban is felmerült, hogy őt indítanák Budakeszin a kormánypártok.

Menczer nem reagált a lap megkeresésére, de pár hónapja a Telexnek azt nyilatkozta a kérdésről, hogy a feladat elől nem szokott elugrani.

A választókerületben két jelölt indul az ellenzéki előválasztáson, Szél Bernadett és Hegyesi Beáta. A fideszes jelölt 2018-ban 44,14 százalékkal, 296 szavazattal verte meg Szél Bernadettet, ezért ez egy nyerhető körzet lehet az ellenzéknek a jövő évi választáson.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.