Ezek a legfontosabb hírek ma a közszolgálati tévé szerint

Média
2021 szeptember 17., 10:07

Másodpercről másodpercre követjük végig az M1 déli híradóját 2021. szeptember 17-én.

12:00 Elhangzott a déli harangszó, kezdődik a híradó, lássuk, mi hírek vannak a nagyvilágból.

12:02 Az első hír az, hogy az őszödi beszéd után véresre verték az embereket, és becsapták őket. Erről beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádióban az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulóján.

12:03 Korábbi felvételeket mutatnak Gyurcsányról, és az őszödi beszédből játszanak be részleteket.

12:04 A tüntetők Gyurcsány Ferenc távozását követelték már az első estén is. Aztán október 23-án a rendőrség megverte a békés tömeget (eközben bejátszották, hogy egy tank közlekedik).

12:05 Orbán Viktor dermesztőnek nevezte a beszédet, és ijesztőnek, hogy Gyurcsány még ma is a baloldal vezetője.

12:06 Orbán hosszan sorolta a Gyurcsány-kormány hibáit, majd sorolták, mi mindent tett a mostani kormány, amivel jóvá tette a kárt.

12:07 Új anyaggal jelentkezik a híradó: ifj. Lomnici Zoltán kormánypárti elemző és Császár Attila, a közmédia vezető belpolitikai szerkesztője beszél az őszödi beszédről.

12:08 Császár Attila elmondja, hogy a fia 12 évesen egyedül volt otthon akkor, amikor ő a tüntetésekről tudósított. Ifj. Lomnici, a Századvég jogi szakértője arról beszélt, hogy Gyurcsány a saját politikai ambícióinak oltárán áldozta fel a magyar embereket.

12:09 Ifj. Lomnici a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! ellenzékellenes aláírós kampány fontosságát hangsúlyozza.

12:10 Idén nagyjátékfilmben dolgozzák fel a rendszerváltás utáni legfontosabb politikai eseményt – hangzik el az Elk*rtuk című filmről, amit október 21-én mutatnak majd be, és azt állítják, nagyon élethű, hiteles politikai krimiről van szó.

12:11 Az egyelőre nem derül ki, ki játssza a filmben Gyurcsány Ferencet.

12:12 Ismét új anyaggal jelentkeznek: a Nézőpont Intézet felmérése szerint a többség (52 százalék) hazugságbeszédnek tartja az őszödi beszédet, és több mint 80 százalék pontosan tudja, hogy Gyurcsányhoz köthető.

12:12 Figyelem: a legújabb új anyag már NEM az őszödi beszédről szól! Hanem arról, hogy Orbán Viktor hogyan értékelte Ferenc pápa beszédét. „A család az apa, anya, gyerek és pont” – mondta.

12:14 Orbán arról beszél, hogy nyugaton, különösen Brüsszelben nagy erők mozognak azon, hogy relativizálják a családot. A Szentatya arra biztatta a magyar kormányt, hogy csak így tovább – állítja Orbán.

12:15 Jobb, ha van harmadik oltás, mint ha nincs – idézték az új anyagban megint Orbán reggeli kossuth rádiós beszédét.

12:17 Az aktuális járványhelyzetről és oltási adatokról hangzanak el információk. A negyedik hullám súlyossága attól függ, mennyien oltatják be magukat – mondta el Orbán a rádióban.

12:18 Magyarország az elsők között volt Európában oltások terén – hangzott el, majd Orbán beszélt arról, hogy meg fogják hosszabbítani a veszélyhelyzetet.

12:19 Rendkívül szigorú járványügyi szigorítást hozott az olasz kormány.

12:21 3000 egészségügyi dolgozó munkaviszonyát függesztették fel, mert nem voltak hajlandók beoltatni magukat.

12:23 Horvátországban további két héttel meghosszabbították a járványügyi intézkedéseket.

12:25 Egyre több a fertőzött Romániában, Kolozsvárról jelentkezik a helyszíni tudósító.

12:26 A nemzeti konzultáció alapján döntött a kormány a hitelmoratórium meghosszabbításáról a rászorulók számára – idézik ismét Orbán reggeli rádióinterjúját.

12:27 Magyarország a leggyorsabban tudta újraindítani a gazdaságát, és az új világgazdasági korszak nyerteseihez csatlakozott – mondta el Szijjártó Péter egy gyáravatón.

12:28 Palkovics László arról beszélt, hogy 2 milliárd forintból újítanak fel egy zalaegerszegi iskolát.

12:29 György László gazdaságfejlesztési államtitkár támogatási programokat reklámozott.

12:30 Az RMDSZ kongresszust tartott Erdélyben, az alkalomból Semjén Zsolt nyilatkozott a közmédiának a helyszínen.

12:31 Fokozottan ellenőrzik az autósokat, főleg a mobilozókat és a biztonsági övet nem viselőket akarják kiszűrni.

12:32 Rekordfogás történt, pszichoaktív szerrel kereskedőre csaptak le.

12:33 Kannabiszültetvényt számolt fel a rendőrség.

12:34 Sporthírek jönnek: az FTC idegenben kikapott 2-1-re a Leverkusentől.

12:35 A Veszprém kézilabdázói legyőzték a PSG-t.

Ezzel véget is ért a déli híradó.

Legutóbb 24 órán át követtük a közmédiát, érdemes azt a közvetítést is megnézni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.