Uszító matricák tűntek fel Pécsen egy nappal az első vidéki Pride-felvonulás előtt

szeptember 17., péntek 10:07
5

„Pusztítsd a szörnyet!” - Ez szerepel azokon a matricákon, amelyek Pécs belvárosában tűntek fel péntekre virradóra. Az alkotó fel is sorolja, kit/mit kell elpusztítani: LMBTQ+, ateizmus, marxizmus, liberalizmus, feminizmus, gender. A matricákról a bahir.hu készített képeket.

Forrás: bahir.hu

Az uszító matricákon a Mi Hazánk ifjúsági szervezetének a logója szerepel. A PécsMa azt írja, Péterffy Attila, a város ellenzéki polgármestere feljelentést tesz az ügyben.

„A plakátok véleményem szerint felvetik a Büntetőtörvénykönyv 332. paragrafusába ütköző közösség elleni uszítás gyanúját, ezért ismeretlen tettes ellen haladéktalanul feljelentést teszek.

Azt, hogy a Mi Hazánk Ifjai logójával ellátott matricákat elhelyezők bűncselekményt követtek-e el, a hatóságok dolga felderíteni és a bíróságé eldönteni.

Az azonban egészen biztos, hogy nagy múltú, befogadó, sokszínűségére büszke városunk közössége nem tűri el, hogy az utcáin ocsmány, gyűlöletkeltő plakátok jelenjenek meg” - írja Péterffy a közleményében.

Ahogy a bahir.hu is emlékeztet, a pécsi rendőröknek van tapasztalata a plakátok utáni nyomozásban, hiszen augusztusban itt történt meg, hogy egy átragasztott emojis kormányplakátról ujjlenyomatot vettek a tettes után nyomozó helyszínelők.

Az uszító matricáknak azért van különös jelentősége Pécsen, mert a baranyai megyeszékhelyen tartják az első vidéki Pride-felvonulást. A Szabad Pécs információi szerint a rendőrség lezárja majd a szombati program során az egész belvárost. A Mi Hazánk is tüntetni fog a Pride ellen, Kővári János, egykori fideszes országgyűlési képviselő pedig aláírásgyűjtést szervezett azért, hogy ne tartsák meg a felvonulást.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt