Jakab Péter etikai vizsgálatot kezdeményez Tóth Csaba ellen

POLITIKA
2021 szeptember 19., 7:12
comments 9

Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje arra kéri az Országos Előválasztási Bizottságot, hogy vizsgálja meg, indulhat-e Tóth Csaba, zuglói MSZP-s képviselő az előválasztáson. Tóthot az MSZP, a DK és a Párbeszéd mellett a Jobbik is támogatja, ellenfele, Hadházy Ákos azonban két napja dokumentumokat mutatott be arról, hogy a szocialista képviselőnek titkolt befolyása lehet egy budapesti gyártelep fölött.

„Zuglóban jó néhány kritikát kaptam azért, amiért az MSZP és a Párbeszéd jelöltjét, Tóth Csabát támogatom, noha Hadházy Ákos szerint Tóth Csaba korrupt. Számtalanszor elmondtam, sejtetésre nem adok. Most azonban Hadházy Ákos levélben keresett meg engem és Karácsony Gergelyt, melyben arról ír, hogy immár bizonyítani is tudja az állításait. Vallom, hogy a bűnnek nincs színe, csak elkövetője. A korrupciót sehol nem tűrhetjük meg, ezért az igazság kiderítése érdekében ma etikai vizsgálatot kezdeményeztem Tóth Csaba ellen. (...) Nekem ugyanis nem elég a kormányváltás. Rendszerváltásra van szükség!” - áll Jakab Péter közleményében.

Jakab szeptember elején a 444-nek adott interjújában még védelmébe vette Tóth Csabát, azt mondta „nyilván, ha Tóth Csabának vannak zűrös ügyei, akkor Hadházy Ákos, a korrupció elleni küzdelem bajnoka, ezeket fel fogja tárni. Én várom, hogy ezeket tárja fel, de eddig még nem tudta feltárni. Azért az, hogy valamit bemondunk meg sejtetünk, nekem még kevés.” Ezek szerint a papírok, amiket Hadházy pénteken a Zugló TV előválasztási vitáján prezentált, Jakabnál már megérnek egy vizsgálatot.

Frissítés: Tóth Csaba nyilatkozatot adott ki „a hazudozásokkal, csúsztatásokkal szemben”. Ebben azt írja, hogy „vagyonnyilatkozatom minden tényt és adatot hiánytalanul tartalmaz, nincs semmilyen eltitkolt vagyonom, minden vizsgálat elé nyugodt szívvel állok, elszámolni valója annak, azoknak van, akik nemtelen eszközökkel akarnak lejáratni.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt