Mitt Romney: Orbán cenzúrázza a médiát az országában, figyelmen kívül hagyja a népakaratot, saját magának és cimboráinak halmoz fel vagyont

2021 szeptember 19., vasárnap 6:30
2

„Orbán cenzúrázza a médiát az országában, figyelmen kívül hagyja a népakaratot, saját magának és cimboráinak halmoz fel vagyont. Magyarországot a fejlett világ egyik legkevésbé szabad, legkevésbé demokratikus országaként rangsorolják” - mondta Mitt Romney utah-i szenátor, az amerikai republikánus párt 2012-es elnökjelöltje az amerikai alkotmány napján tartott ünnepi beszédében.

Romney szerint Orbán Viktor Magyarországa nem lehet példa az Amerikai Egyesült Államok számára. Ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy az amerikai jobboldali sztártévés, Tucker Carlson nemrég Magyarországon járt, és az amerikai konzervatív médiában áradozott Orbán rendszeréről.

Romney egyike annak a kevés mérsékeltebb republikánus politikusnak, akik Donald Trump elnöksége alatt is többször nyíltan szembefordultak a párt trumpista irányvonalával. (Newsweek via hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt