Mitt Romney: Orbán cenzúrázza a médiát az országában, figyelmen kívül hagyja a népakaratot, saját magának és cimboráinak halmoz fel vagyont

külföld
2021 szeptember 19., 06:30
comments 2

„Orbán cenzúrázza a médiát az országában, figyelmen kívül hagyja a népakaratot, saját magának és cimboráinak halmoz fel vagyont. Magyarországot a fejlett világ egyik legkevésbé szabad, legkevésbé demokratikus országaként rangsorolják” - mondta Mitt Romney utah-i szenátor, az amerikai republikánus párt 2012-es elnökjelöltje az amerikai alkotmány napján tartott ünnepi beszédében.

Romney szerint Orbán Viktor Magyarországa nem lehet példa az Amerikai Egyesült Államok számára. Ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy az amerikai jobboldali sztártévés, Tucker Carlson nemrég Magyarországon járt, és az amerikai konzervatív médiában áradozott Orbán rendszeréről.

Romney egyike annak a kevés mérsékeltebb republikánus politikusnak, akik Donald Trump elnöksége alatt is többször nyíltan szembefordultak a párt trumpista irányvonalával. (Newsweek via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.