Csak napi 40 percet TikTokozhatnak a gyerekek Kínában

INTERNET
2021 szeptember 20., 15:55

A TikTok kínai verziója, a Douyin bevezetett egy új szabályt az app használatában, mégpedig azt, hogy a 14 évesnél fiatalabb felhasználóknak nem engedi, hogy naponta 40 percnél többet foglalkozzanak az alkalmazással. Ez a 40 perc ráadásul nem lehet este 10 és reggel 6 között.

A Douyin ezen kívül új, oktató-nevelő videókat, valamint a tanulásban segítő klipeket is elérhetővé tett az app fiataloknak szóló üzemmódjában.

Az alkalmazáson egyébként nincsen korhatáros limit, de 18 éves kor alatt hivatalosan csak szülői engedéllyel lehet használni. Ez azonban a gyakorlatban semmit sem jelent, számtalan közösségimédia-platformra vonatkozik ugyanez, a legtöbb gyerek közösségimédia-használatát mégsem tudják érdemben felügyelni a szüleik, és a Facebook és társai nem is igazán törik magukat, hogy meggyőződjenek a szülői engedély meglétéről.

photo_camera Fotó: LIU XU/Xinhua via AFP

A Douyin újításait büszkén jelentette be a tulajdonos egy blogposztban, hangsúlyozva, hogy ők az első, rövid videók megosztására szakosodott platform, ami ilyen gyermekvédelmi frissítést dob piacra.

Az utóbbi hetekben a kínai hatóságok egyre keményebben léptek fel a kínai fiatalok közösségimédia-használatának korlátozása érdekében, az egyre terjedő játékfüggőség miatt például heti 3 órában maximalizálták az online videójátékozást. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.