Csak napi 40 percet TikTokozhatnak a gyerekek Kínában

szeptember 20., hétfő 15:55

A TikTok kínai verziója, a Douyin bevezetett egy új szabályt az app használatában, mégpedig azt, hogy a 14 évesnél fiatalabb felhasználóknak nem engedi, hogy naponta 40 percnél többet foglalkozzanak az alkalmazással. Ez a 40 perc ráadásul nem lehet este 10 és reggel 6 között.

A Douyin ezen kívül új, oktató-nevelő videókat, valamint a tanulásban segítő klipeket is elérhetővé tett az app fiataloknak szóló üzemmódjában.

Az alkalmazáson egyébként nincsen korhatáros limit, de 18 éves kor alatt hivatalosan csak szülői engedéllyel lehet használni. Ez azonban a gyakorlatban semmit sem jelent, számtalan közösségimédia-platformra vonatkozik ugyanez, a legtöbb gyerek közösségimédia-használatát mégsem tudják érdemben felügyelni a szüleik, és a Facebook és társai nem is igazán törik magukat, hogy meggyőződjenek a szülői engedély meglétéről.

Fotó: LIU XU/Xinhua via AFP

A Douyin újításait büszkén jelentette be a tulajdonos egy blogposztban, hangsúlyozva, hogy ők az első, rövid videók megosztására szakosodott platform, ami ilyen gyermekvédelmi frissítést dob piacra.

Az utóbbi hetekben a kínai hatóságok egyre keményebben léptek fel a kínai fiatalok közösségimédia-használatának korlátozása érdekében, az egyre terjedő játékfüggőség miatt például heti 3 órában maximalizálták az online videójátékozást. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt