„Egyetlen parlamenti bizottság sem tudja ellátni az ellenőrzési funkcióját”

POLITIKA
2021 szeptember 20., 18:11
comments 2

Nem tudtunk meg többet azután sem, hogy hétfőn végre határozatképes volt a parlament nemzetbiztonsági bizottsága, és Pintér Sándor is megjelent: minden, ami az ülésen elhangzott, 2050-ig titkos lesz, az ügyet vizsgáló ténymegállapító bizottság pedig nem állhat össze. Így az ülés utáni sajtótájékoztatón megjelent ellenzéki képviselők (Molnár Zsolt, Ungár Péter, Stummer János) csak arról tudtak beszélni, mit nem tudtak meg, vagy mit nem mondhatnak el. Az újságírói kérdésekre érkezett válaszokból most csak a legplasztikusabbat emelnénk ki:

„A válaszról semmit nem tudunk elmondani, és igazából nálam egy értelmezési probléma arra válaszolni, hogy egyáltalán kaptunk-e erre választ.”

Gyakorlatilag nem lehetett olyan kérdést feltenni, amire érdemben tudtak volna válaszolni, így végül arra kérdeztünk rá, hogy mindennek van-e még bármi értelme, vagyis képes-e ellenőrizni a nemzetbiztonsági bizottság a titkosszolgálatokat.

Röviden: NEM. Bővebben: Egyetlen bizottság sem tudja ellátni az ellenőrzési funkcióját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.