Lövöldözés egy oroszországi egyetemen, többen meghaltak

külföld
2021 szeptember 20., 07:46

Négyen megsérültek Oroszországban, Permben, amikor valaki lövöldözni kezdett az egyetemen. A hatóságok megerősítették, hogy nyolcan meghaltak és hatan megsérültek. Az egészségügyi minisztérium ugyanakkor 14 sérültről számolt be, egyelőre nem világos, melyik adat pontos. Az elkövető az egyetem diákja, elfogták a rendőrök.

Frissítés (13:40): A különböző források most hat és nyolc halottról, illetve 20-nál több sérültről írnak.

Az egyetemisták közül sokan a termekbe zárkóztak, mások kiugráltak az ablakon, mint a lenti videón is látszik. Egy másik felvételen az elkövetőt is látni, ahogy közeledik az épület felé:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.