Washington feloldja az uniós állampolgárok beutazási tilalmát

2021 szeptember 20., hétfő 14:45
A covid áldozataira emlékezik egy tüntető a Fehér Ház előtt 2021 májusában Fotó: SAUL LOEB/AFP

Három egymástól független uniós vezető szerint Washington hamarosan bejelenti a az uniós állampolgárok beutazási tilalmának feloldását - írja a Politico hétfő délután. Az értesülés szerint mindenkinek, aki tudja igazolni, hogy Covid-vakcinát kapott, szabad lesz a beutazás az Egyesült Államokba Európából.

Az Egyesült Államokkal folytatott diplomáciai kapcsolatért felelős uniós nagykövet, Sztavrosz Lambrindisz a Twitteren szintén arról posztolt, hogy nagyon előremutató bejelentésre számít. Thierry Breton nemzetközi kereskedelemért felelős uniós biztos hétfőn Jeffrey Zientsel, a Fehér Ház covid-ügyekben illetékes koordinátorával találkozott, és a hírek szerint akár még a nap folyamán bejelentést is tehetnek.

A megállapodás várhatóan a schengeni övezet országait, az Egyesült Királyságot és Írországot érinti majd.

Az Egyesült Államok több mint 17 hónapja zárva tartja határait a nemzetközi turizmus előtt a közegészségügy védelmére és a covid-mutációk terjedésének veszélyeire hivatkozva. A külügyminisztérium 2020-ban négy olyan kihirdetést vezetett be, amik határozatlan ideig megtiltották a beutazást a schengeni térség országaiból, Írországból, az Egyesült Királyságból, Brazíliából és Dél-Afrikából érkezők számára. (Politico)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt