A Parragh László vezette MKIK nem árulja el, ki vagy kik támadták meg Karácsony Gergely egyik népszavazási kérdését

2021 szeptember 21., kedd 8:05
2

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szeptember közepén megtámadta Karácsony Gergely egyik népszavazási kérdését arról, hogy az álláskeresési járadékot 3 helyett 9 hónapig folyósítsák. Több kamarai vezető állítja, hogy nem volt erről egyeztetés, a Parragh László vezette MKIK hivatalos kommunikációja pedig arra sem válaszol, hogy ki vagy kik döntöttek a kérdés megtámadásáról – írja a hvg.hu.

Egy megyei kamarai vezető névtelenséget kérve a hvg.hu-nak úgy fogalmazott: „Nem tudunk mit csinálni, Parragh László megválasztott elnök”.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszédet mond a 2018-as szakmák Európa-bajnoksága záróünnepségén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. szeptember 29-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A lap megpróbálta megtudni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától, pontosan ki volt az, aki a kamara nevében döntött a népszavazási kérdés megtámadásáról, esetleg Parragh László személyesen, vagy az elnökség, az MKIK azonban csak annyit válaszolt, hogy nem szeretnének ezzel kapcsolatban több információt megosztani.

A cikk kitér arra is, hogy az MKIK etikai szabályzata alapján a kamarai tagok kezdeményezhetnének vizsgálatot, ha úgy gondolják, hogy az elnök vagy az elnökség néhány tagja túllépte a hatáskörét. Egy ilyen eljárást lefolytatni azonban hosszú volna, illetve feltehetően sokan inkább nem mennének bele „országos politikai harcokba”;

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt