Karlendítésnek tűnő mozdulat közben fotózták le Ózd jobbikos alpolgármesterét, azt mondja, ő csak integetett

POLITIKA
2021 szeptember 22., 18:26
comments 6

Az atv.hu birtokába került egy fotó, amin Farkas Péter Barnabás, Ózd alpolgármestere látható, a mozdulata pedig nagyon emlékeztet egy náci karlendítésre.

A kép egy lengyel kiállítás zsidóellenes feliratokat bemutató részén készült 2018-ban, a Szilézia történetét bemutató katowicei múzeumban.

Az atv.hu megkereste a politikust, aki azt írta, hogy „a képet készítő személy mögött, távolabb álltak a többiek, akiknek integettem, hogy a régi városrészlet előtt, mivel a kiállítás többi részéhez képest itt egy nagyobb tér volt, álljunk össze csoportképre.

A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni.”

Farkas Péter Barnabás 2016 óta Ózd alpolgármestere, előtte a Városi Múzeum vezetője volt, most a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként indul az előválasztáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében. A Jobbik már 2018-ban is őt indította képviselőjelöltként a választókerületben.

Levele szerint a Jobbik által képviselt elveket a párt 2020-ban elfogadott Elvi Nyilatkozata tartalmazza, és az ezzel ellentétes megnyilvánulások nem képezhetik sem a Jobbik, sem a Jobbik által támogatott jelöltek nézeteit, és aki ezt nem fogadta el, távozott. „Aki maradt – mint jómagam - az elfogadta a Jobbik új, keresztény-szociális néppárti irányát, ráadásul nekem ez semmilyen nehézséget nem okozott, mert sohasem vallottam és képviseltem szélsőséges nézeteket.” (atv.hu via Magyar Narancs)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt