Varga Judit felháborodott azon, hogy az RTL Klub megkérdezte a Pegasus-ügyről

POLITIKA
2021 szeptember 22., 07:58
comments 7

„A Fake news-hálózat működésbe lépett! A Telex reggel megírja, az RTL egy órán belül már izzítja a lejárató kampányt. És ugyebár nincs hálózat… Dehogy!” - kezdi szerda reggeli Facebook-posztját Varga Judit igazságügyi miniszter, amiben drámai incidensről számol be: előző nap az RTL Klub riportere

megkérdezte arról, hogy adott-e engedélyt újságírók megfigyelésére.

Mivel az ilyen típusú megfigyelések elrendelésére az Igazságügyi Minisztérium jogosult, a kérdés indokoltnak tűnhet egy olyan napon, amikor kiderült, a NER-elit ügyeit leleplező fotóst, Németh Dánielt is Pegasussal figyelték meg. Varga Judit a helyszínen nem válaszolt, elmenekült a riporter elől.

Mára úgy érezte, tisztáznia kell a helyzetet.

„Alig léptem le a pulpitusról, máris mikrofon, kamera, azonban kérdés helyett egy jól felépített nemzetközi hisztériakeltés újabb fejezete következett, egy olyan témában, amelyről korábban már mindent elmondtam, amit jogszabályi keretek között el lehet mondani, sőt a belügyminiszter hétfőn részletes tájékoztatást nyújtott a Nemzetbiztonsági Bizottságnak.”

Az említett bizottsági tájékoztatás tartalmának érdemi része 2050-ig titkosítva van.

Varga Judit a posztban nehezményezi, hogy egy áldozatsegítésről szóló konferencia végén kérdezték meg erről, és a konferencia témájáról az RTL Klub nem készített riportot. Feltesz két kérdést is:

  • „Értem én, hogy az ellenzéki oldalon folyó tragikomédiáról valahogy el kell terelni a figyelmet, de hol marad a korrektség?”
  • „Miért hallgat végig és rögzít valaki egy 30 perces előadást, vagy miért regisztrál egyáltalán valaki újságíróként egy szakmai konferenciára, ha arról aztán nem tudósít?”

Nem ez az első eset az utóbbi napokban, amikor Magyarország igazságügyi minisztere úgy érezte, hogy méltánytalanság érte a sajtó részéről. Vasárnap arról is beszámolt, hogy szerinte szándékosan elhallgatták a szülinapi posztján lévő lájkokat a Telex „lájkbajnokság” című rovatában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.