Varga Judit felháborodott azon, hogy az RTL Klub megkérdezte a Pegasus-ügyről

POLITIKA
2021 szeptember 22., 07:58
comments 7

„A Fake news-hálózat működésbe lépett! A Telex reggel megírja, az RTL egy órán belül már izzítja a lejárató kampányt. És ugyebár nincs hálózat… Dehogy!” - kezdi szerda reggeli Facebook-posztját Varga Judit igazságügyi miniszter, amiben drámai incidensről számol be: előző nap az RTL Klub riportere

megkérdezte arról, hogy adott-e engedélyt újságírók megfigyelésére.

Mivel az ilyen típusú megfigyelések elrendelésére az Igazságügyi Minisztérium jogosult, a kérdés indokoltnak tűnhet egy olyan napon, amikor kiderült, a NER-elit ügyeit leleplező fotóst, Németh Dánielt is Pegasussal figyelték meg. Varga Judit a helyszínen nem válaszolt, elmenekült a riporter elől.

Mára úgy érezte, tisztáznia kell a helyzetet.

„Alig léptem le a pulpitusról, máris mikrofon, kamera, azonban kérdés helyett egy jól felépített nemzetközi hisztériakeltés újabb fejezete következett, egy olyan témában, amelyről korábban már mindent elmondtam, amit jogszabályi keretek között el lehet mondani, sőt a belügyminiszter hétfőn részletes tájékoztatást nyújtott a Nemzetbiztonsági Bizottságnak.”

Az említett bizottsági tájékoztatás tartalmának érdemi része 2050-ig titkosítva van.

Varga Judit a posztban nehezményezi, hogy egy áldozatsegítésről szóló konferencia végén kérdezték meg erről, és a konferencia témájáról az RTL Klub nem készített riportot. Feltesz két kérdést is:

  • „Értem én, hogy az ellenzéki oldalon folyó tragikomédiáról valahogy el kell terelni a figyelmet, de hol marad a korrektség?”
  • „Miért hallgat végig és rögzít valaki egy 30 perces előadást, vagy miért regisztrál egyáltalán valaki újságíróként egy szakmai konferenciára, ha arról aztán nem tudósít?”

Nem ez az első eset az utóbbi napokban, amikor Magyarország igazságügyi minisztere úgy érezte, hogy méltánytalanság érte a sajtó részéről. Vasárnap arról is beszámolt, hogy szerinte szándékosan elhallgatták a szülinapi posztján lévő lájkokat a Telex „lájkbajnokság” című rovatában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt