A karlendítés miatt nem támogatja tovább a Momentum Farkas P. Barnabást az előválasztáson

POLITIKA
2021 szeptember 23., 10:17
comments 2

A nácinak tűnő karlendítés miatt a Momentum nem támogatja tovább Farkas Péter Barnabást az ózdi előválasztáson, áll a Momentum közleményében.

Azt írják:

„A Momentum az antiszemitizmus semmilyen formáját nem tolerálja, így nem tudunk olyan személlyel értékközösséget vállalni, aki ilyen jelképeket használ. A Momentum elhatárolódik Farkas Péter Barnabástól és az ellenzéki előválasztáson nem támogatja a továbbiakban a kampányát.”

Farkas Péter Barnabás a Borsod 3 választókerületben indult az előválasztáson a DK, LMP, Momentum és az MMM támogatásával az MSZP-s Kiss Sándorral szemben, akit a Párbeszéd támogat.

Kisebb felháborodást keltett egy fotó, ami 2018-ból került elő Farkas Péter Barnabásról, Ózd jobbikos alpolgármesteréről. A kép egy lengyel kiállítás zsidóellenes feliratokat bemutató részén készült, és olyan, mintha Farkas náci karlendítene rajta. Farkas szerint azonban csak integetett az ismerőseinek. A MAZSIHISZ csütörtökön meghívta az alpolgármestert a holokauszt központba, hogy nézze meg a kiállítást, utána pedig nyilatkozzon a médiának.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt