A karlendítés miatt nem támogatja tovább a Momentum Farkas P. Barnabást az előválasztáson

POLITIKA
2021 szeptember 23., 10:17
comments 2

A nácinak tűnő karlendítés miatt a Momentum nem támogatja tovább Farkas Péter Barnabást az ózdi előválasztáson, áll a Momentum közleményében.

Azt írják:

„A Momentum az antiszemitizmus semmilyen formáját nem tolerálja, így nem tudunk olyan személlyel értékközösséget vállalni, aki ilyen jelképeket használ. A Momentum elhatárolódik Farkas Péter Barnabástól és az ellenzéki előválasztáson nem támogatja a továbbiakban a kampányát.”

Farkas Péter Barnabás a Borsod 3 választókerületben indult az előválasztáson a DK, LMP, Momentum és az MMM támogatásával az MSZP-s Kiss Sándorral szemben, akit a Párbeszéd támogat.

Kisebb felháborodást keltett egy fotó, ami 2018-ból került elő Farkas Péter Barnabásról, Ózd jobbikos alpolgármesteréről. A kép egy lengyel kiállítás zsidóellenes feliratokat bemutató részén készült, és olyan, mintha Farkas náci karlendítene rajta. Farkas szerint azonban csak integetett az ismerőseinek. A MAZSIHISZ csütörtökön meghívta az alpolgármestert a holokauszt központba, hogy nézze meg a kiállítást, utána pedig nyilatkozzon a médiának.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.