Magyar gyártmányú töltényekkel lőttek rá Ukrajna elnökének főtanácsadójára

2021 szeptember 23., csütörtök 12:43
4

Magyar gyártmányú, speciális lőszert használtak azok a merénylők, akik szerda reggel rálőttek az elnök főtanácsadóját, Szerhij Sefint szállító autóra. A sofőrje súlyosan megsebesült, két lövés eltalálta, intenzív osztályra került. Jevhenyij Jenyin belügyminiszter-helyettes elmondta, hogy a nyomozók 20 töltényt foglaltak le a gyilkossági kísérlet helyszínén, és ezek mindegyikét Magyarországon gyártották.

A nyomozók megpróbálják megállapítani, hogyan kerülhettek a lőszerek Ukrajna területére, ugyanis Jenyin elmondása alapján ilyen töltényeket Ukrajna területén nem gyártanak. „Megpróbáljuk megállapítani az Ukrajnába történő behozataluk útját és a potenciális beszállítókat. Nem zárjuk ki, hogy Ukrajnába csempészték be őket” - mondta a Belügyminisztérium első helyettese.

Rendőrök vizsgálják Szerhij Sefir autóját az őt ért fegyveres támadás után Kijev közelében 2021. szeptember 22-én. Fotó: Jevhen Maloletka/MTI/MTVA

A New Yorkban tartózkodó államfő, Volodimir Zelenszkij jelezte, hogy miután elmondja beszédét az ENSZ közgyűlésén, azonnal hazautazik. Úgy véli, a merénylők neki üzentek, amikor rálőttek barátja kocsijára, de nem hátrál meg a bűnözés és a befolyásos pénzügyi csoportok ellen indított harcában.

Az Elnöki Hivatal vezetője, Andrij Jermak pedig azt írta Facebook-oldalán, hogy ez a merénylet kihívást jelent Zelenszkijnek és csapatának, így egész Ukrajnának. Kijelentette, hogy közös választ adnak, sem a merénylők, sem a megrendelő nem úszhatja meg a büntetést. (Kárpátinfó via 24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt