Több tere lesz a szócsatáknak a második miniszterelnök-jelölti vitán

szeptember 23., csütörtök 12:55

Péntek este fél 7-kor kezdődik az RTL Klubon az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek második vitája, a szabályok alapján pedig úgy tűnik: itt akár élesebb szóváltásokat is láthatunk majd, mint az ATV-n rendezett vitán.

A vita kereteiről a csatorna azt írja:

„A nettó 85 perces adásidőből 70 percet egyenlő arányban (fejenként 14 perc) osztanak el a résztvevők között. A résztvevők maguk döntik el, hogy melyik kérdésre milyen hosszban reagálnak. A műsor készítői ügyelni fognak arra, hogy senki ne használhassa fel egyben a 14 perces időkeretét, mert azzal a vitaműsor értelmét veszítené. Ha az egyik jelölt mondandóját egy másik jelölt közbeszólással megszakítja, akkor az eredetileg beszélő órája leáll, a közbeszóló órája pedig elindul.”

Az ATV-s vita ennél kötöttebb volt, kevesebb időt hagytak arra, hogy a jelöltek egymással csapjanak össze - akik persze eleve óvatosak voltak egymással, és a legtöbb kérdésben egyetértettek. Hogy valóban összecsapnak-e, az persze most is rajtuk múlik, de a szavazás kezdete óta már már egyértelműen nagyobb számukra a tét.

„A tervezett témák között szerepel a járványkezelés, a rezsicsökkentés, a szociális rendszer. De szóba kerülnek majd a kisebbségek jogai is. A műsor moderátora Rábai Balázs lesz” - írja az RTL Klub.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt