A kormány 12,2 milliárdot ad a járvány miatt halasztott műtétek várólistáinak csökkentésére

szeptember 24., péntek 19:57

A kormány 12.2 milliárd forintos támogatást biztosít a járvány miatt halasztott műtétek várólistáinak csökkentésére - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A közelményben azt írják, hogy a koronavírus-járvány korábbi hullámai alatt a betegek egészségének védelme és a közösségi terjedés megfékezése miatt hónapokon át szükségszerűen fel kellett függeszteni a halasztható egészségügyi beavatkozásokat. A harmadik hullám lecsengésekor, az egészségügy újraindítás részeként május 13-tól indultak újra az elektív beavatkozások és a rehabilitációs ellátások.

„Az időközben felhalmozódott műtétek elvégzésére, a megnövekedett várólisták csökkentésére kiemelt kormányzati támogatást kapnak a kórházak, hogy mielőbb el tudják végezni betegeiken az eddig halasztott műtéteket.”

Az EMMI szerint az egészségügyi ellátás zavartalanságát ma már nagyban garantálja az is, hogy az egészségügyi dolgozók felvették az oltást.

A kormányzati támogatás összesen 12,2 milliárd forint, ebből 3,5 milliárdot idén, 8,7 milliárd forintot 2022-ben kapnak meg a kórházak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt