Kim Jo Dzsong: Észak-Korea készen áll tárgyalni, ha Dél-Korea felhagy az „ellenséges politikájával”

2021 szeptember 24., péntek 11:06
4

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető befolyásos testvére, Kim Jo Dzsong pénteken bejelentette, hajlandóak újraindítani a tárgyalásokat Dél-Koreával, amennyiben „felhagynak az ellenséges politikával”.

Kim Jo Dzsong Fotó: JORGE SILVA/AFP

Kim Jo Dzsong ezzel reagált arra, hogy a dél-koreai elnök, Mun Dzse In azt kérte, egy közös nyilatkozatban hivatalosan is zárják le az 1950 és 1953 közötti koreai háborút, aminek nem egy békeszerződés, hanem csak egy fegyverszüneti egyezmény vetett véget.

A két ország hivatalosan azóta is háborúban áll. Phenjan a napokban több hónap után ismét kilőtt két ballisztikus rakétát, Szöul pedig egy tengeralattjáróról indítható rakétát próbált ki.

Kim Jo Dzsong azt mondta, akkor vethetnek véget a háborúnak, ha Dél-Korea „elhatárolódik a logikátlan előítéletektől, a rossz szokásoktól és az ellenségeskedéstől”, csak akkor lehet „szemtől szemben leülni és kimondani a háború végét”. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt