Diszkóban lövöldöztek Kolumbiában, öten meghaltak

külföld
2021 szeptember 27., 13:41

Öten meghaltak és hatan megsérültek Kolumbia dél-nyugati részén, Tumaco városában egy lövöldözésben. A helyi sajtó egy diszkót jelölt meg helyszínként, hivatalosan még csak annyit erősítettek meg, hogy nyilvános helyen történt az eset. Ketten ott azonnal, hárman a kórházban vesztették életüket. Az áldozatok közt van egy 15 éves lány is, írja a BBC.

photo_camera Tumaco látképe Fotó: JUAN BARRETO/AFP

A hadsereg szerint a FARC nevű egykori gerillaszervezet lázadó tagjai voltak az elkövetők, akik nem értettek egyet a FARC és a kormány 2016-os békekötésével, és meghirdették a harc folytatását. Júniusban ők lőttek rá az elnök helikopterére, és magukra vállaltak egy robbantást is, amiben 36-an sérültek meg.

Január óta 72 hasonló akcióra került sor Kolumbiában, összesen 258-an haltak meg. A mostani lövöldözés különösen veszélyes térségben történt: ez az ország egyik legfontosabb kokatermelő vidéke, ahol rendszeresen összecsapnak a kokakereskedelem uralásáért versengő fegyveres csoportok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.