Diszkóban lövöldöztek Kolumbiában, öten meghaltak

szeptember 27., hétfő 13:41

Öten meghaltak és hatan megsérültek Kolumbia dél-nyugati részén, Tumaco városában egy lövöldözésben. A helyi sajtó egy diszkót jelölt meg helyszínként, hivatalosan még csak annyit erősítettek meg, hogy nyilvános helyen történt az eset. Ketten ott azonnal, hárman a kórházban vesztették életüket. Az áldozatok közt van egy 15 éves lány is, írja a BBC.

Tumaco látképe Fotó: JUAN BARRETO/AFP

A hadsereg szerint a FARC nevű egykori gerillaszervezet lázadó tagjai voltak az elkövetők, akik nem értettek egyet a FARC és a kormány 2016-os békekötésével, és meghirdették a harc folytatását. Júniusban ők lőttek rá az elnök helikopterére, és magukra vállaltak egy robbantást is, amiben 36-an sérültek meg.

Január óta 72 hasonló akcióra került sor Kolumbiában, összesen 258-an haltak meg. A mostani lövöldözés különösen veszélyes térségben történt: ez az ország egyik legfontosabb kokatermelő vidéke, ahol rendszeresen összecsapnak a kokakereskedelem uralásáért versengő fegyveres csoportok.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt