Szerbiában távoktatással kezdődik az egyetemi tanév

járvány
2021 szeptember 27., 12:46

A járvány miatt kizárólag gyakorlati oktatáson kell személyesen megjelenniük a szerbiai egyetemistáknak, az előadásokat otthonról követhetik.

Az elmúlt két hétben Szerbiában találták a legtöbb koronavírusos fertőzöttet lakosságarányosan a táblázatunkban szereplő európai országok közül, a halálozás pedig ott a harmadik legmagasabb. Szerbiában csak a lakosság 42 százaléka kapta meg mindkét oltását (az uniós átlag 62 százalék, Magyarország 58 százaléknál tart).

A közoktatásban is van, ahol átálltak online oktatásra, de ahol nem, ott is kötelező maszkot viselni.

(via MTI)

photo_camera Oltás Szerbiában Fotó: VLADIMIR ZIVOJINOVIC/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.