Csúszik az előválasztás második fordulója?

szeptember 28., kedd 4:43

A Népszava úgy tudja, hogy az ellenzéki pártok azt fontolgatják, hogy október 4. helyett október 11-én kezdődjék az előválasztás második fordulója.

Az első fordulónak kedd este lesz vége, az eredetileg tervezett vasárnap helyett. Azért hosszabbították meg két nappal az első fordulót, mert a szavazást az indulása után nem sokkal le kellett állítani az informatikai háttér szétesése miatt.

A második fordulóban már csak miniszterelnök-jelöltre lehet majd szavazni, az első forduló első három helyezettjére - amennyiben egyik jelölt sem kapott 50 százalék + 1 szavazatot a mostani körben. Szerda kora estére derülhet ki, hogy ki lehet a három továbbjutó, utána kellene kinyomtatni és a sátrakba szállítani a szavazólapokat, és erre lehet, hogy nem lesz elég idő hétfőig, ezért merült fel a második forduló elhalasztása.

Ha 11-én kezdődne a második forduló, akkor is tartani tudnák az ellenzéki összefogás pártjai az ígéretüket, hogy október 23-ig kiderül, ki lesz a közös miniszterelnök-jelölt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt