Hol marad a tömeg a vadászati világkiállításról?

ünnep
2021 szeptember 28., 11:15
comments 18

Kovács Zoltán, a rendezvényért felelős kormánybiztos tavaly év elején azt mondta, a kormány legalább 1 millió látogatót vár a 2021. őszi vadászati világkiállításra. (Akkor összehasonlításképp megjegyeztük, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykertnek egész évben van 1 millió látogatója, ennyit várnak 3 hét alatt a vadászkiállításra.)

photo_camera Fotó: Semjén Zsolt/Facebook

Azóta persze beütött egy világjárvány, ami megkavarhatta volna a helyzetet, csakhogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és szarvasvadász néhány napja megismételte, hogy arra számít, hogy a világkiállítás a kísérő rendezvényekkel együtt legalább 1 millió látogatót fogad majd az október 14-i zárásig.

Ehhez képest a közmédia vasárnap arról számolt be, hogy „hosszú sorok alakultak ki a bejáratnál és a pénztáraknál”, és már „a nyitónapon, szombaton is száz országból csaknem tízezer látogató érkezett a vásárvárosba”.

Tehát jó időben, a hétvégi nyitónapon 10 ezer vendég volt. Ha mindennap elmenne annyi ember, mint a nyitónapon, akkor összesen az is csak 200 ezer vendég lenne.

photo_camera Forrás: MTVA

Megkérdeztük a szervezőket, hogy eddig mennyien látogattak el az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításra, elégedettek-e a résztvevők számával, és látszik-e már, hogy meglesz-e a tervezett 1 millió vendég. Ha válaszolnának, a cikkünk frissülni fog. (Frissítés: válaszoltak.)

A világkiállításra egyébként 17 milliárd forintot költöttek. A legdrágább, teljes árú felnőtt napijegy csak 2700 forint, 26 éves korig pedig 1200 a beugró, míg a 2 felnőttnek és legfeljebb 3 gyereknek jó családi napijegy 6700.

Semjén a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács 67. közgyűlésének megnyitóján arról beszélt, hogy soha nem állt még olyan kihívás előtt a vadászat, mint most, amikor megkérdőjelezik létjogosultságát és helyességét: „Nem nekünk kell magyarázkodni a tekintetben, hogy miért vadászunk; az szorul magyarázatra, hogy miért tagadja meg valaki az őseinek az örökségét, és miért tekint előítéletesen a vadászokra és a vadászatra.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.