Tojással dobták meg Macront egy vendéglátós kiállításon

külföld
2021 szeptember 28., 06:10
comments 1

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök hétfőn egy vendéglátóipari és turisztikai kiállítást tekintett meg Lyonban, amit a Bocuse d'Or szakácsverseny döntőjéhez kapcsolódva rendeztek.

Macron a kiállítási csarnokban többféle támogatást ígért a járvány miatt komoly veszteségeket elszenvedő szektoroknak, például azt is, hogy a kártyával fizetett borravalók is adómentesek lesznek.

Ahogy testőreitől körbevéve a tömegben haladt, egy 19 éves fiatalember így kiáltott: "Éljen a forradalom!" - és egy tyúktojást dobott az elnök felé. A tojás súrolta az államfő vállát, és a földön placcsant csak szét.

photo_camera Macron a rendezvényen. A képen látható kakasnak nincs köze a tojás-afférhoz. Fotó: LUDOVIC MARIN/AFP

A dobálót a helyszínen elfogták és megbilincselték. A fiatalembernek korábban nem volt rendőrségi ügye. Macron azt mondta az eset után, hogy ha valaki mondani akar neki valamit, az menjen oda hozzá, ő szívesen beszélt volna a támadójával is.

Júniusban történt már hasonló Macronnal, akkor arcon ütötte valaki a tömegből, az illetőt négy hónapra lecsukták, éppen a napokban szabadult. (LyonMag)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.