Czeglédy Csaba nyerte az előválasztást Szombathelyen

2021 szeptember 29., szerda 17:18
1

A DK-s Czeglédy Csaba nyerte az előválasztást Szombathelyen, azaz Vas megye 1-es számú választókörzetében. Ezt ő jelentette be az oldalán, miután az LMP-s ellenfele, Ungár Péter gratulált neki. „Nagyon küzdött, nemes ellenfél volt”- tette hozzá.

Czeglédy 50,43 százalékkal (3837 szavazat) nyert, Ungár 48,12 százalékot kapott (3661 szavazat), a körzet harmadik indulója, az Új Világ Néppárt által jelölt Koczka Tibor 1,45 százalékot ért el (110 szavazat).

Czeglédy Csaba Fotó: Kaufmann Balázs

Ungár Péter a saját oldalán azt írta: „Ez most ennyire volt elég. Egy nagyon erős ellenfél mellett, az ellenzék legnagyobb pártjával szemben ennyit sikerült teljesíteni. Czeglédy Csaba megérdemli a győzelmet, nagy harcos, igazi lokálpatrióta. Gratulálok, és bízom benne, hogy jövőre Szombathely és térsége Csaba megválasztásával hozzájárul a kormányváltáshoz! A szombathelyi Fidesznek üzenem, hogy nem szabadulnak meg tőlem. Azért szépet küzdött a zavaros hátterű buzi zsidó budai milliárdos, valljuk be.

A 45 éves Czeglédy Csabát 2002-ben elítélték adócsalás miatt, 2017-ben pedig a rendőrség őrizetbe vette bűnszervezetben elkövetett nagy értékű adócsalás gyanúja miatt. Az ügyben még nem hirdettek ítéletet. A vád szerint Czeglédy többszintes céghálón keresztül közvetített diákmunkásokat, és az évek alatt összesen több mint 6 milliárdnyi adót nem fizetett meg. Czeglédy szerint koncepciós eljárás folyik ellene.

2018-ban ebben a körzetben a fideszes Hende Csaba szerzett mandátumot 49,92 százalékkal.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt