Karácsony megnyert két körzetet, Dobrev továbbra is toronymagasan vezet

POLITIKA
2021 szeptember 29., 20:37

30 választókerület hivatalos adatai alapján toronymagasan vezet a miniszterelnök-jelöltek között a DK-s Dobrev Klára, 27 kerületet nyert meg. Kettőt húzott be a Párbeszéd-MSZP-s Karácsony Gergely (Budakeszi és Szentendre), egyet a Jobbikos Jakab Péter (Mátészalka).

Összesítve a szavazatokat Dobrev Klára vezet eddig 58 413 szavazattal, Karácsony Gergely 40 759 szavazattal a második, Márky-Zay Péter a harmadik 33 203-mal. Jakab Péternek 22 754 szavazata van eddig, Fekete-Győr Andrásnak (aki minden kerületben utolsó lett) 5 454 szavazata van.

Így állnak most:

Arányokban:

Hárman jutnak a harmadik fordulóba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.