Nagyon felhúzták magukat az oroszok, blokkolással fenyegetik a YouTube-ot

külföld
2021 szeptember 29., 19:11
comments 2

Moszkva azzal fenyegetőzik, hogy letiltják az országban a videómegosztót. Az AFP hírügynökség szerint azon húzták fel magukat, hogy a YouTube kedden letiltotta az orosz állam által finanszírozott RT német nyelvű és egy másik csatornáját, arra hivatkozva, hogy félrevezető információt osztottak meg a covidról. Azóta bejelentették, hogy minden oltásellenes videót, csatornát és aktivistát blokkolnak.

Oroszország mostanában előszeretettel fenyíti be a techóriásokat, és a hazai szolgáltatókat nyomja inkább helyettük, miközben igyekszik az RT befolyását növelni világszerte idegen nyelvű híradásaival.

Szerdán Moszkva azzal vádolta a német hatóságokat, hogy a YouTube az ő segítségükkel lépett ellenük, a vádat Berlin tagadta. Az oroszok szerint a német média ellen „nemcsak helyes, de szükséges” lépés megtorló intézkedéseket hozni. Angela Merkel kancellár szóvivője, Steffen Seibert erre úgy válaszolt, a német kormánynak semmi köze a YouTube lépéséhez, és figyelmeztette Moszkvát, hogy ne tegyenek válaszlépéseket az Oroszországban működő német sajtó ellen.

Az orosz médiahatóság, a Roskomnadzor válaszul azzal fenyegette meg a YouTube-ot, hogy korlátozzák a hozzáférést Oroszországban, egyben cenzúrával vádolták meg a céget. A Roskomnadzor levelet is küldött a YoeTube-ot tulajdonló Google-nak, amelyben azt követelték, hogy sürgősen oldjanak fel minden korlátozást a két csatornával, az RT DE-vel és a Der Fehlende Parttal szemben.

(AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.