Cirka a felénél: Dobrev 34 százalék, Karácsony 29, Márki-Zay 21

POLITIKA
2021 szeptember 30., 01:14

50 választókerület eredményét számolták össze késő éjjelig, majd pihenőre mentek, reggel 9 órától kezdenek csak újra számolni. A szavazatok nagyjából felénél tarthatnak most.

Ezek alapján a miniszterelnök-jelöltek közül a DK-s Dobrev Klára vidéken óriási fölényben van. Az eddig megszámolt, nem budapesti 44 választókerületből 40-ben Dobrev kapta a legtöbb szavazatot. Kettőt nyert Karácsony Gergely (Budakeszi és Szentendre), kettőt a jobbikos Jakab Péter (Szabolcs 5. Mátészalka, Somogy 2. Barcs).

link Forrás

Lassan jöttek az eredmények a fővárosból. Hat választókerületben volt eredmény éjjelig, mindegyiket Karácsony nyerte. (I-V. kerület, II. VII., VIII., XI., XII. kerület), ezzel csökkentette a hátrányát Dobrevvel szemben. A főpolgármester az eddig megszámolt hat budapesti kerületben majdnem kétszer annyi szavazatot kapott, mint Dobrev Klára, akit Budapesten Márki-Zay is előz eddig,

A hódmezővásárhelyi Márki-Zay úgy harmadik a miniszterelnök-jelöltek versenyében, hogy nem nyert egyetlen választókerületben sem, de általában stabil dobogós. Az utolsó helyen álló momentumos Fekete-Győr pár budapesti választókerületben tudta csak megelőzni a jobbikos Jakab Péter.

link Forrás

A DK-t érte pár kellemetlen meglepetés a fővárosban. Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettest nagyon simán győzte le a XI. kerületben a momentumos Orosz Anna alpolgármester. A párbeszédes Tordai Bence a II. kerületben szerzett kétszer annyi szavazatot, mint a műsorvezetőből DK-s politikussá lett Kálmán Olga. A XII. kerületben Hajnal Miklós győzte le Komáromi Zoltán orvost, a VIII. kerületben pedig a Szikra Mozgalmat alapító egykori Mérce-főszerkesztő, Jámbor András nyert, itt a DK-s Manhalter Dániel csak harmadik lett, Csordás Anett is megelőzte őt. A DK-s Oláh Lajos lesz ugyanakkor az ellenzéki közös jelölt a VII. kerületben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.